Reklama
  • Povrtarstvo

A da probate žute lubenice?

„Lubenica je japanskog porekla, a dobro se prilagodila zemljištu i klimi Kalabrije. U poređenju sa crvenim tipom, ove lubenice imaju tanju koru, slamnato žuto meso i čvrstu teksturu koja podseća na mango. To je inovativan proizvod. Potrošači uživaju zbog egzotičnog ukusa koji podseća na ananas ili bodljikave kruške koji gase žeđ“, objašnjava Alesandra Pelosin. Nažalost, za sada ih je moguće kupiti samo u Italiji

Žute lubenice imaju okrugli oblik, žuto meso i imaju malo zajedničkog sa lubenicama crvenog mesa. Uzgajaju se u Kalabriji, od strane malog proizvođača u mestu Isola di Capo Rizzuto na obali Jonskog mora, a komercijalizuje ih Val d'Esaro (koja se nalazi u mestu San Lorenco del Vallo, Cosenza). Kompanija je specijalizovana za trgovinu na veliko, ali sa sopstvenim zasadom citrusa i maslinjaka.

2022-zute-lubenice.jpg (112 KB)
Foto: valdesaro.it

„Lubenica je japanskog porekla, a dobro se prilagodila zemljištu i klimi Kalabrije. U poređenju sa crvenim tipom, ove lubenice imaju tanju koru, slamnato žuto meso i čvrstu teksturu koja podseća na mango. To je inovativan proizvod. Potrošači uživaju zbog egzotičnog ukusa koji podseća na ananas ili bodljikave kruške koji gase žeđ“, objašnjava Alesandra Pelosin.

„Prodajemo ih oko tri nedelje i biće dostupne do kraja jula. Komentari su do sada pozitivni, toliko da su i oni deo kampanje naše e-trgovine, gde se voće od 4 kg prodaje po ceni od 9.50€"

Za ovaj proizvod postoji veliko interesovanje. „Sve što je čudno i jedinstveno budi radoznalost, to je ono što stoji iza prodaje žutih lubenica."

Žute lubenice trenutno se prodaju samo u Italiju. „Situacija je neobična. Karakteriše je pandemija, opšta poskupljenja, suša i rat. Odlučili smo da se više fokusiramo na H&R, tradicionalnu maloprodaju i, naravno, segmente e-trgovine, a ne na velike trgovinske lance.“

„Nudimo uslugu visokog kvaliteta zahvaljujući dobro organizovanoj strukturi: imamo veliki prodajni prostor sa kontrolisanom temperaturom, utovarne rampe i hladnjače. Takođe možemo da isporučimo korišćenjem vozila sa kontrolisanom temperaturom,“ kaže Alesandra Pelosin.

Poljoprivreda.info

Zadovoljni ste sadržajem? Prijavite se za besplatan bilten!