Reklama
  • Mehanizacija/oprema

Deset činjenica koje, možda, niste znali o sajmu Agritehnica

Od 12. do 18. novembra u Nemačkoj, u Hanoveru, održava se najveći sajam poljoprivredne mehanizacije na svetu - Agritehnica. Pročitajte deset činjenica o toj manifestaciji
2023-agritehnica.jpg (118 KB)
Foto: Agritehnica.com

Početak: Agritechnica je prvi put održana 1985. Godine. Od tada se održava svake druge godine, pružajući priliku posetiocima da vide najnovijia dostignuća u svetu poljoprivredne mehanizacije.

Najviše izlagača: Tokom godina, Agritechnica je privukla impresivan broj izlagača. Recimo, 2019. godine, sajam je ugostio više od 2.800 izlagača iz 52 zemlje, što je rekordni broj.

Inovacije: Agritehnica je fokusirana na inovacije. Svake godine, sajam nagrađuje najinovativnije proizvode zlatnim, srebrnim i bronzanim medaljama. Nagrade su stvar prestiža u tom sektoru, a takmičenje  pokreće inovatore ka stalnom unapređenju.

Interaktivni sadržaj: Sajam ne pruža samo izložbu proizvoda, već i niz interaktivnih događaja i radionica. Posetioci imaju priliku da direktno isprobaju nove tehnologije i na licu mesta nauče o njihovoj primeni.

Najveća poseta: Agritechnica ne privlači samo izlagače već i ogroman broj posetilaca. Tokom poslednjih izdanja, broj posetilaca je bio oko 450.000, čineći ga jednim od najposećenijih agrarnih sajmova na svetu.

Održivost i ekologija: Sajam je, između ostalog, fokusiran na održivost. Izlagači često predstavljaju inovacije usmerene ka smanjenju uticaja poljoprivredne proizvodnje na ekologiju. Od smanjenja emisija gasova staklene bašte do efikasnije upotrebe resursa.

Međunarodni uticaj: Agritechnica privlači posetioce i izlagače iz celog sveta, što stvara jedinstvenu međunarodnu atmosferu na sajmu. To omogućava bogatu razmenu iskustava ali i sklapanja poslovnih aranžmana.

Kulturni doprinos: Pored stručnih tema, Agritechnica takođe ima kulturni aspekt. Posetioci često mogu uživati u tradicionalnoj nemačkoj hrani, muzici i drugim kulturnim događanjima koja doprinose celokupnom doživljaju sajma.

Tradicija: Hanover ima dugu tradiciju domaćinstva sajmovima, a Agritechnica je postala jedan od najvažnijih događaja u tom gradu. Održavanje doprinosi ekonomiji regiona i promoviše Hanover kao ključno mesto za inovacije u poljoprivredi.

Globalni uticaj: Agritechnica ima globalni uticaj na razvoj poljoprivredne industrije. Inovacije predstavljene na sajmu često postaju trendovi u svetskoj poljoprivredi, što dodatno pojačava značaj ovog događaja.

Poljoprivreda.info

Zadovoljni ste sadržajem? Prijavite se za besplatan bilten!