Reklama
  • Voćarstvo

Jagoda belog poloda

Meso je belo, sa blagim rumenilom spoljašnje strane u vreme sazrevanja, dok semenke postaju crvene

Jedna od atrakcija upravo završenog sajma Fruit Logistica u Berlinu je nova sorta jagoda Florida Pearl kompanije EMCO CAL.

2023-bela-jagoda.jpg (30 KB)

Meso je belo, sa blagim rumenilom spoljašnje strane u vreme sazrevanja, dok semenke postaju crvene. Florida Pearl proizvedena je ukrštanjem semena japanskih belih jagoda sa jagodama sa Floride. Bele jagode su se prvi put pojavile u osamnaestom veku. Ukus im je sličan crvenim, sa aromom ananasa.

Ekland Marketing Co. (EMCO CAL) je jedna od najpriznatijih kompanija koja poseduje nove vrhunske sorte jagoda, kupina, malina i borovnica za upotrebu u svežem i zamrznutom stanju. Na bazi više od 40 godina iskustva sa rasadnicima, uzgajivačima, trgovcima i prodavcima u više od 70 zemalja, EMCO CAL razume potrebe farmera za sortama koje daju visokokvalitetne i ujednačene bobice.

Sorte jagodičastog voća EMCO CAL potiču iz najpoznatijih oplemenjivačkih programa u svetu i selekcionišu se zbog ranog sazrevanja, boljeg kvaliteta ploda, odličnog izgleda, odličnog ukusa, većeg prinosa, transportabilnosti, dužeg vremena čuvanja, otpornosti na bolesti i lakog uzgoja.

Među najnovijim i najuspešnijim sortama koje predstavlja EMCO CAL je bela jagoda marke Florida Pearl®. Ovo je jedinstvena, vrhunska bela jagoda koju je selekcionisao dr Vins Vitaker sa Univerziteta u Floridi. Sorta se nametnula zbog prepoznatljivog izgleda, odličnog egzotičnog ukusa i blagog mirisa ananasa i vanile. Ovaj premijum proizvod nedavno je predstavljen u Evropi i očarao je potrošače. Plodovi lako zauzimaju svoje mesto na policama trgovačkih lanaca i u Aziji.

Poljoprivreda.info

Zadovoljni ste sadržajem? Prijavite se za besplatan bilten!