Reklama
  • Agroekonomika

Kompanija „Farmi Serbia“ predstavljena na Poljoprivrednom sajmu

„Kao jedan od evropskih lidera u trgovini merkantilnim robama, sa pozicijom drugog najvećeg evropskog igrača sa preko 13 milijardi godišnjeg obrta i preko 14.000 zaposlenih i ovde u Srbiji, a uskoro i na tržištu susedne Hrvatske kompanija će ponuditi još jednu alternativu u plasmanu poljoprivrednih proizvoda, kaže regionalni direktor kompanije Farmi Dejan Vidović

Na Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu, svečano je obeleženo otvaranje kompanije „Farmi Serbia“, ogranka francuske firme Soufflet Agriculture, dela InVivo Grupe, koja uspešno posluje u 38 zemalja sa više od 14.000 zaposlenih.

2023-farmi-serbia.jpg (99 KB)
Dejan Vidović i Pierre Cothenet

Farmi Serbia“, predstavila se srpskom tržištu za vreme jubilarnog 90. Međunarodnog poljoprivrednog sajma, a tom prilikom regionalni direktor kompanije Farmi Dejan Vidović izjavio je da će kompanija predstavljati glas razmene iskustava, novih tehnologija i saznanja iz domena poljoprivrede.

„Sa tradicijom porodice Soufflet, izgrađenog poverenja poljoprivrednog proizvođača do preradnih kapaciteta prisutnih duže od 120 godina, prvo na francuskom, a posle i tržištima Istočne Evrope, a od 2021. ujedinjeni kao zajednica poljoprivrednih proizvođača „pod kapom“ InVivo sada zaokružujemo lanac do finalnih proizvoda prilazeći bliže kupcima vlastitim prodajnim mrežama” – istakao je Vidović.

Prema njegovim rečima, kao jedan od evropskih lidera u trgovini merkantilnim robama, sa pozicijom drugog najvećeg evropskog igrača sa preko 13 milijardi godišnjeg obrta i preko 14.000 zaposlenih i ovde u Srbiji, a uskoro i na tržištu susedne Republike Hrvatske kompanija će ponuditi još jednu alternativu u plasmanu poljoprivrednih proizvoda, i time dodatno ohrabriti poljoprivrednike da imaju izvesniju budućnost svog finalnog proizvoda.

Direktor sektora za međunarodno poslovanje SOUFFLET AGRICULTURE Pierre Cothenet istakao je da je kompanija evropski lider u inovativnim agronomskim rešenjima u semenu, zaštiti bilja i ishrani.

„Danas su naši timovi na usluzi 25.000 farmera u sedam zemalja, plasiramo šest miliona tona žitarica. Naše ambicije su velike - želimo da udvostručimo sadašnji broj saradnji sa poljoprivrednicima. Zato smo veoma uzbuđeni što možemo da radimo sa srpskim i hrvatskim poljoprivrednicima i pokažemo da možemo da zaslužimo njihovo poverenje” – naglasio je on.

Soufflet Agriculture je vodeća privatna kompanija za otkup žitarica u Evropi. Prisutan je u glavnim poljoprivrednim regionima u Francuskoj, u geografskom području koje se proteže od La Rošela do Meca, sa osnovnom delatnošću u Šampanji i Bosoju, kao i internacionalno, u 7 zemalja, uglavnom u istočnoj i centralnoj Evropi. Kompanija otkupljuje, skladišti i trguje poljoprivrednim proizvodima, i distribuira poljoprivrednu robu. Soufflet Agriculture pomaže poljoprivrednicima u njihovom razvoju pružajući personalizovane agronomske savete, tehničko praćenje i ponudu inovativnih i konkurentnih rešenja koja zadovoljavaju potrebe poljoprivredne i prehrambene industrije. Kompanija održava bliske odnose sa svojim kupcima gde god da je prisutna. Soufflet Agriculture ima skoro 1.600 zaposlenih, uključujući 140 agenata za odnose sa poljoprivrednicima u Francuskoj i 120 u inostranstvu.

Grupa InVivo je jedna od vodećih poljoprivrednih grupa u Evropi sa prodajom od skoro 13 milijardi evra, od čega više od polovine dolazi iz Francuske, i sa radnom snagom od preko 14.000 zaposlenih, od čega oko 10.000 u Francuskoj. Grupa posluje u 35 zemalja i ima 90 industrijskih lokacija, od kojih se 63 nalaze u Francuskoj. Ovaj stub prehrambene suverenosti deluje u celom lancu vrednosti, od farme do tanjira, i vodeća je u svakoj od svojih strateških delatnosti: poljoprivreda, pivarstvo, mlinarstvo, sastojci za pekarstvo i poslastičarstvo, baštovanstvo i distribucija hrane, međunarodna trgovina žitaricama i proizvodnja vina. Globalni multidisciplinarni centar za inovativna i digitalna rešenja upotpunjuje sistem kako bi se ubrzala transformacija ovih poslovnih područja.

Poljoprivreda.info

Zadovoljni ste sadržajem? Prijavite se za besplatan bilten!