Reklama
  • Hortikultura

Novi izgled FloraHolland-a

Oštra konkurencija na tržištu, kao i bum e-trgovine prisilio je menadžment FloraHolland-a da promeni korporativni identitet ali i poslovnu strategiju.

Najveća aukcijska kuća za cveće FloraHolland je pokrenula novi korporativni identitet i brend. Kako saopštavaju u toj kompaniji novi brend i logo odslikavaju evoluciju kompanije i viziju budućnosti.

Na sinoćnom sastanu članova aukcijske berze FloraHolland je obznanila osveženi brend i elegantni logo koji ukazuje na zlatnu (Bloemenveiling) eru Holandije sa krajnjim ciljem: cvetanja sveta.

FloraHolland je znatno evoluirala od svojih početaka kao aukcijska kuća pre 114 godina. Danas obradi više od 100.000 tranksakcija dnevno, da bi milioni ljudi uživali u ekstravaganciji ne manje od 400.000 vrsta.

Kako je objasnio u svom obraćanju na društvenim mrežama izvršni direktor FloraHolland-a Lucas Vos, poslovanje ove aukcijske kuće je sve složenije u uslovima pojačane konkurencije u okruženju, sve brojnijih integracija preko granica kao i impresivnog rasta elektronske trgovine. Pošto i potrošačka tražnja opada, profitne marže su pod stalnim pritiskom.

U takvim okolnostima u FloraHolland-u su se odlučili na unapređenje korporativnog identiteta ali i ubrzanja logistike kao i donošenje racionalnijih poslovnih odluka.

Pod racionalno u toj kompaniji podvode konstantno osluškivanje potreba članova, njihovih kupaca i na kraju potrošača. Jedno je sigurno: oni uvek žele da budu uspešniji, srećniji i zdraviji.

Đorđe Simović

Zadovoljni ste sadržajem? Prijavite se za besplatan bilten!