Reklama
  • Zanimljivosti

Otvoren konkurs Agrokluba za najbolje ruralne fotografije u 2024.

Vreme je žetve, berbe i narodnih običaja koji su deo agrarne baštine. To je prilika da fotografišete svu raskoš domaće poljoprivrede i ruralnog prostora. Prijavite se na RuralFoto konkurs i osvojite vredne nagrade!

Otvoren je RuralFoto - konkurs za najbolje ruralne fotografije u 2024. godini, koji i ove godine putem interneta organizuje Agroklub.

2024-Rural-Foto_Miranda_Trklja.jpg (103 KB)
Foto: Miranda Trklja

Pozivaju se svi amateri i profesionalci da nominuju svoje fotografije i tako zajednički podstaknu promociju lepota naših ruralnih prostora i raznovrsnosti domaće poljoprivrede. 

Fotografije je moguće nominovati u jednu od četiri kategorije, a one su: životinjeprirodaselo i proizvodnja hrane. Nominovana fotografija uz kratak opis i pripadajući hešhteg konkursa  #RuralFoto+ hashtag kategorije treba biti postavljena na KLUB, društvenu mrežu Agrokluba od 21. juna do 23. septembra 2024. godine

Kako nominovati fotografiju pogledajte u VIDEU.

Učesnici konkursa moraju da budu punoletni, registrovani korisnici portala Agroklub. Važno je da ispune sve tražene podatke u registracionom profilu, kako bi prijava bila prihvatljiva. 

Pravila izbora i nagrade

Jedan učesnik može nominovati najviše jednu fotografiju po kategoriji, dakle ukupno četiri (4), a učestvovati mogu korisnici iz Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Pravila konkursa pogledajte OVDE.

Ovo je jedinstven foto konkurs sa potpuno javnom i transparentnom procedurom. Stručni žiri po završetku nominacija bira po najboljih 10 fotografija iz svake od kategorija, nakon čega sami učesnici izbora glasaju za pobedničke fotke. Autori fotografija tako sami biraju najbolje od najboljih. Na prošlogodišnji konkurs stiglo je više od 1.200 fotografija koji veličaju život na selu i proizvodnju hrane.  

2024-Kolaz-4-najbolje-ruralne-fotografije-2023..jpg (122 KB)
Kolaž 4 najbolje ruralne fotografije 2023.

Pobednici pojedinih kategorija osvajaju novčanu nagradu u iznosu od 500 EURa (bruto), a fotografija sa najvećim brojem lajkova na KLUB-u nagradu publike.

Proglašenje pobednika uz izložbu najboljih fotografija održaće se 4. oktobra 2024. u Osijeku na konferenciji o novim tehnologijama u poljoprivredi AgroRocks, čiji su suorganizatori: HAPIH, HPK, Osječko-baranjska županija, FAZOS i Društvo agrarnih novinara Hrvatske.

Agroklub

Zadovoljni ste sadržajem? Prijavite se za besplatan bilten!