Reklama
  • Voćarstvo

Ovo vas očekuje na predstojećoj FRUIT LOGISTICI

Na sajmu ćete saznati kako trgovci voćem i povrćem mogu da komuniciraju u virtuelnom prostoru poznatom kao metaverzum, govorće se o providnim materijalima za pakovanje napravljenim od rastvorene celuloze, upoznaćete se sa mernim alatima za brzo određivanje zrelosti i kvaliteta i još mnogo, mnogo toga

Kao i svake godine u februaru u Berlinu se održava najveći svetski sajam svežeg voća i povrća. Sledeće godine manifestacija će biti održana od 7. do 9. februara 2024. I ove godine očekujte jedinstveni izložbeni program, prezentacije i panel diskusije.

2023-fruitlogistica-najava.jpg (147 KB)

Fresh Produce Forum će se fokusirati na digitalizaciju, veštačku inteligenciju i održivost i razmotriti potencijal za profitabilna nova dostignuća u oblastima kao što je digitalni marketing. Paulina Drott iz GS1 će, na primer, razmotriti kako trgovci voćem i povrćem mogu da komuniciraju u virtuelnom prostoru poznatom kao metaverzum.

Na pozornici Future Lab, praktičnih rešenja će biti u izobilju. Daniel Schubert iz Nemačkog centra za vazduhoplovstvo izveštava o naprednim sistemima staklenika koji mogu da rade u oštroj klimi Antarktika; Vinai Kumar iz VTT centra za tehnička istraživanja govorće o providnim materijalima za pakovanje napravljenim od rastvorene celuloze; i Mark Pajper, novi izvršni direktor kompanije Plant & Food Research, razmatra digitalne simulatore koji omogućavaju istraživačima da testiraju useve pre nego što ih uopšte uzgajaju.

Za kompanije koje žele da unaprede svoje lance snabdevanja, Logistički centar je savršeno mesto da saznaju više. Ovog puta, na pozornici se nalazi mnoštvo inovacija: od novih sigurnosnih sistema u lukama, naprednih centara za sazrevanje i napora da se proizvodnja u vazdušnom saobraćaju učini zelenijom, do novih infrastrukturnih razvoja na Bliskom istoku i stručnih saveta o kargo zahtevima. Filip Grej iz Drevri-a i nezavisni konsultant Tomas Eskesen predstaviće vam globalne perspektive na međunarodnom tržištu transporta robe hladnjačama.

Na drugom mestu, na Tech Stage u Hali 5.1 predstaviće se široka lepeza naprednih tehnologija: Rajan Rink iz kompanije Apeel Sciences predstavljaće RipeTrack, merni alat za brzo određivanje zrelosti i kvaliteta; Roland Virth iz Frigoteca proceniće nova dostignuća u hlađenju, skladištenju i zrenju.

Na Startap bini, 20 startapa će pokazati svoje vrhunske proizvode i rešenja.

U petak, tehnička faza postaje početna faza i okuplja nekih od najuzbudljivijih dostignuća u industriji. To uključuje: platformu vođenu veštačkom inteligencijom koja prati ponudu i potražnju kako bi identifikovala tržišne prilike; sistem oprašivanja i predviđanja prinosa zasnovan na tehnologiji veštačke inteligencije i dronova; Tehnologija zasnovana na IoT-u za otkrivanje, kontrolu i upravljanje štetočinama u realnom vremenu; fotonaponski paneli staklenika posebno dizajnirani da generišu energiju, ali i filtriraju svetlost; i održivi premazi za staklo za poboljšanje efikasnosti osvetljenja u staklenicima.

Ove godine, Farming Forvard će biti potpuno novi format u programu događaja FRUIT LOGISTICA. Farming Forvard Stage će se nalaziti u Hali 3.1, a izlagači iz Smart Agri oblasti će u sredu i četvrtak ujutru predstaviti svoja dostignića na događaju nazvanom „Digitalna revolucija u poljoprivredi“. Posetioci trgovine mogu da saznaju više o digitalnim tehnologijama za poljoprivredu kao što su nedestruktivno ispitivanje voća sa spektralnom fotografijom, AI tehnologija za procenu prinosa voća, digitalno praćenje i prognoziranje insekata, bežična platforma za automatizovanje navodnjavanja, kontrola kvaliteta posle žetve pomoću veštačke inteligencije, dronovi koji su revolucionarna rešenja u poljoprivredi, veštačku inteligenciju i digitalizaciju u okviru lanca snabdevanja svežim proizvodima i još mnogo toga.

U sredu i četvrtak popodne biće održane radionice u organizaciji CEA Alijanse o kontrolisanoj poljoprivredi. „Radionice CEA Alijanse na Farming Forvard Stage-u će ponuditi uvid u ovaj brzo rastući sektor industrije svežih proizvoda, od novih tehnologija do strategija za profitabilnost i maloprodajnih perspektiva“, kaže Tom Stenzel, izvršni direktor grupe.

Pregled programa za FRUIT LOGISTICA 2024 je sada dostupan na mreži.

O FRUIT LOGISTICI

FRUIT LOGISTICA je vodeći sajam za globalno poslovanje svežim proizvodima i predstavlja ceo lanac dodate vrednosti u sektoru voća i povrća, od proizvođača do prodajnog mesta. Na FRUIT LOGISTICA 2023. više od 2.600 izlagača iz 92 zemlje prikazalo je svoje proizvode, usluge i tehnička rešenja. Na događaju je učestvovalo oko 63.500 kupaca i posetilaca iz 140 zemalja. Sledeća FRUIT LOGISTICA održaće se od 7. do 9. februara 2024. u Berlinu.

O Messe Berlinu

Berlin je sajamska destinacija već 200 godina i jedno od najvažnijih takvih centara decenijama. Messe Berlin - državna sajamska kompanija - osmišljava, plasira i organizuje stotine događaja uživo svake godine. Nastoji da bude izvanredan domaćin za posetioce na svim događajima, generiše optimalno poslovanje

Đorđe Simović

Zadovoljni ste sadržajem? Prijavite se za besplatan bilten!