Reklama
  • Organska proizvodnja

Pod sloganom „WE SPEAK ORGANIC“ izlagači iz Srbije na sajmu „BIOFACH“

Sajam “Biofach” u Nirnbergu okuplja više od 3.000 izlagača i obiđe ga preko 50.000 posetilaca iz više od 130 zemalja. Sajam će biti održan od 26. do 29. jula

“Na ovogodišnjem sajmu „BIOFACH“ 2022, u okviru nacionalnog paviljona Srbije, pod prepoznatiljivim sloganom „WE SPEAK ORGANIC“, naši organski proizvođači predstaviće se  širokim asortimanom proizvoda od svežeg, sušenog, liofiliziranog i zamrznutog voća, povrća, sušenih pečuraka do proizvoda od žitarica, organskih testenina, džemova i voćnih namaza od organskog voća“, kaže Bojana Lalović iz Službe za organizaciju sajmova PKS.

2022-Biofach.jpg (115 KB)

Proizvodni program predstaviće ECOAGRI SERBIA, Bela Crkva, DRENOVAC, iz Arilja, MENEX, iz Kruševca, MASTER FOOD, iz Užica, ITN GROUP i kompanija NISHA  iz Beograda, ES KOMERC, iz Prijepolja, AGRO-BIS, iz Blaca i FRUTORGA, iz Prokuplja. 

„BIOFACH“ predstavlja najveći svetski sajam u oblasti organske proizvodnje. Okuplja više od 3.000 izlagača i obiđe ga preko 50.000 posetilaca iz više od 130 zemalja. Sajam se održava pod pokroviteljstvom Međunarodne federacije pokreta organske poljoprivrede (IFOAM), čiji je član i Privredna komora Srbije. Pored međunarodne izložbe organskog sektora, to je mesto trgovine i poslovanja, ali i mesto na kojem se kreiraju politike i trendovi u sektoru.

U Srbiji se organskom proizvodnjom bavi više od 7000 proizvođača, a u poslednjih deset godina izvoz je porastao više od petnaest puta. Samo u odnosu na 2020. godinu, izvoz u 2021. godini je porastao za 53 odsto i iznosio je 57,4 miliona evra.

Privredna komora Srbije (PKS) i Razvojna agencija Srbije (RAS) u saradnji sa Švajcarskim programom za promociju izvoza (SIPPO) i Nacionalnom asocijacijom Serbia Organica organizuju  nastup srpskih privrednika, po četvrti put, u okviru nacionalnog štanda Srbije na specijalizovanom međunarodnom sajmu organske hrane „BIOFACH“ 2022.

Sajam će biti održan od 26. do 29. jula u Nirnbergu u Nemačkoj.

PKS

Zadovoljni ste sadržajem? Prijavite se za besplatan bilten!