Reklama
  • Stočarstvo

Politička volja prečica za isplatu duga stočarima

Da li se čeka da “onaj” preseče?

Svedoci ste da se poslednjih dana u većini sadržaja koje objavljujemo bavimo pitanjem: Kako će i kada biti isplaćena dugovanja države prema poljoprivrednicima iz 2022., 2021., 2020., 2019., 2018., …

2023-tele-stala.jpg (157 KB)
Ilustracija, foto: Đorđe Simović

A onda nam je danas na istu temu stigao dopis nevladine organizacije za podsticanje poljoprivredne proizvodnje „AGROPROFIT“ koji prenosimo u celini.

Poštovani,

Sa našim zalaganjima oko poboljšanja statusnih pitanja govedarstva upoznao sam sve nadležne strukture u Srbiji, a detaljno sa inicijativom o isplati dugova i poštovanju politike predvidivih mera prema stočarima. Dnevni, da ne kažem i noćni kontakt, imao sam sa predsednikom Odbora za poljoprivredu Narodne skupštine gospodinom Marijanom Rističević, koji je zahvalio na podršci i uočavanju koje smo ispoljili prema aktuelnoj situaciji. Obaveštavao me je o svim promenama tokom dana i sastancima, koji su imali oni u vrhu države. Na kraju smo dogurali do jasnih zaključaka Odbora i obaveza ministarke poljoprivrede Jelene Tanasković šta da uradi u ovom času. Jedino što se nismo usaglasili jeste da moja računica pokazuje da su nedostaci novca – dug veći od 13 milijardi, što je danas gospodin Rističević i potvrdio - kreću se oko 17 milijardi.

U ceo slučaj, bezmalo odbijanja isplate duga, uključio se predsednik Vučić, koji je bio saglasan da se dug isplati odmah. Bićemo i dalje u aktivnoj fazi i odmeravanja neke nove uredbe, koja treba da se pojavi danas ili sutra, a vezana je za finansije.

Tokom razgovora sa gospodinom Rističevićem došli smo do ideje da bi bilo dobro da o celoj situaciji i rezultatima našeg posla upoznamo i predsednika Vučića. Ostaje otvorena ta inicijativa, jer mi imamo šta da kažemo i šta da predložimo.

S poštovanjem,
Čedomir Keco

 

Poljoprivreda.info

Zadovoljni ste sadržajem? Prijavite se za besplatan bilten!