Reklama
  • Reportaža

Savremene SIP mašine iz “zelene linije” u portfoliju kompanije KITE

Kompanija KITE DOO postala je eksluzivni diler i serviser slovenačke SIP mehanizacije na tržištu Srbije. Reč je o kosilicama, okretačima, sakupljačima, pick-up sakupljačima kao i razbacivačima stajnjaka

2023.SIP-Mitrovica-naslovna.jpg (235 KB)

Time su mašine ovog slovenačkog proizvođača postale sastavni deo bogatog prodajnog programa kompanije KITE DOO. O ovome su poljoprivrednici, novinari pa sada i šira javnost upoznati na prezentaciji koja je 2. marta 2023. godine, održana u KITE DOO poslovnoj jedinici u Sremskoj Mitrovici.

O kompaniji SIP

Kompanija SIP poznati je slovenački proizvođač poljoprivredne mehanizacije, sa tradicijom u proizvodnji dugoj 65 godina, čije se mašine uspešno prodaju u čak 35 država, među kojima su i Nemačka, Austrija, Švajcarska, Francuska i Italija. Poznati su po tzv. “zelenoj liniji” koje čine kosilice, okretači, sakupljači, pick-up sakupljači kao i razbacivači stajnjaka.

2023.SIP-KITE-zainteresovanost.jpg (152 KB)
Velika zainteresovanost poljoprivrednika za mašine kompanije SIP

Prezentacija

Uz reči dobrodošlice, u Sremskoj Mitrovici, i nakon razgovora sa novinarima prvo je upriličena teorijska prezentacija proizvodnog programa kompanije SIP. Potom je usledio stacionarni prikaz SIP mašina, uz pitanja i diskusije sa ekspertma. A sve se završilo u neformalnoj atmosferi uz druženje “na marginama skupa”.

2023.SIP-KITE-prezentacija.jpg (118 KB)
Teorijska prezentacija proizvodnog programa kompanije SIP

Sa novinarima je prvo razgovarala Ivanka Belej koja je u kompaniji SIP zadužena za prodaju mašina za teritoriju Slovenije i prostor Balkana.

- Naša fabrika postoji 69 godina. Osim zemalja u Evropi, mašine prodajemo i u Australiji, Novim Zelandom a sada smo prodaju počeli u Čileu i u Kanadi. U našoj fabrici je zaposleno više od 370. U izgradnji je novi Expirence centar koji ćemo otvoriti u junu. Na tržištu Srbije smo više od 50 godina. Prvo smo sarađivali sa “Jugometalom” iz Svilajnca a evo sada smo proširili saradnju i sa kompanijom Kite. Pre smo bili poznati po beračima za kukuruz i bočnim kosačicama, a danas imamo upotpunjen i osavremenjen portfolio. Sa saradnju je veoma bitno da nemamo jezičkih barijera ali i blizina država pošto za 5 sati možemo biti u Srbiji.

2023-Ivanka-Belej.jpg (97 KB)
Ivanka Belej

Interesovalo nas je kakve prednosti imaju SIP-ove u odnosu na mašine istog tipa koje se nalaze na tržištu.

- Veliki napredak smo napravili u dizajnu, kvalitetu, cene su nešto niže, ali bih podvukla da se posebno ponosimo kvalitetom. Nažalost, zbog dešavanja u svetu porasle su cene čelika, gasa, struje i kratkoročno krajnje cene mašina ne mogu biti smanjene. Ne samo kod nas nego i kod konkurencije, rekla je Ivanka Belej.

Slično je govorio i direktor prodaje poljoprivredne mehanizacije u kompaniji KITE DOO Vladimir Labus.

- Kao i svake godine, kompanija Kite ne pristaje da ostane onakva kakva je bila predhodne godine. Napredovanje protkrepljujemo novitetima u svom portfoliju. Najveći pomak tokom prošle godine smo napravili sa preciznom poljoprivredom, sa uvođenjem JD Linka, a ove godine napredak čine mašine koje zastupamo. Izabrali smo proizvođača mašina SIP iz Slovenije. Osvojili su nas prezentacijom načina proizvodnje mašina. Kada smo prošli kroz fabriku, kroz ceo proizvodni proces, videli smo da imaju napredniji proces proizvodnje poljoprivrednih mašina. Prvi sledeći korak je Poljoprivredni sajam a potom i prezentacija rada mašina u polju tokom leta.

Iskustvo korisnika

Na prezentaciju u Sremsku Mitrovicu došao je i Laslo Dudaš iz Novog Orahova koji već koristi mašine proizvođača SIP. Bavi se mlečnim govedarstvom a na farmi ima 230 krava.

2023-Laslo-Dudas.jpg (75 KB)
Laslo Dudaš

- Koristim već kosilicu za seno, prevrtač i rasturač stajnjaka. Jako sam zadovoljan sa mašinama i sa servisom zato što volim da kupujem originalne rezervne delove. A sve stiže na vreme. Prezadovoljan sam sa uslugama i sa mašinama, rekao je Dudaš.

Zaključak

Na kraju treba reći da je SIP-ov najsavremeniji program za skupljanje trave namenjen za tri poljoprivredna segmenta: planinska poljoprivrena gazdinstva, srednje velika poljoprivredna gazdinastva i kooperante kao i velika poljoprivredna gazdinstva. Kosilice, okretače, sakupljače pick-up sakupljače kao i razbacivače stajnjaka karakteriše robusnost, trajnost, dobar učinak i jednostavnost upotrebe. A tu je i garantni rok od 3 godine.

Đorđe Simović

Zadovoljni ste sadržajem? Prijavite se za besplatan bilten!