Reklama
  • Reportaža

Uspešan nastup naših voćara na sajmu Fruit Logistica 2023.

Više od 100 sastanaka domaćih proizvođača voća i povrća i potencijalnih partnera iz inostranstva održano je na sajmu Fruit Logistica, koji je od 8. do 10. februara održan u Berlinu

Ove godine u organizaciji Razvojne agencije Vojvodine, u Berlinu su nastupile četiri kompanije (Salad House, Futog; Panonia Walnut, Sombor; Frueko, Novi Sad; Agrounija, Krčedin), rasadnik (Bogdanović, Temerin), zadruga (Voćko, Tavankut), i dva poljoprivredna gazdinstva (Ostić, Manđelos i Sweet Blueberry, Ratkovo).

2023-fruitlogistica.jpg (126 KB)

Na sajmu koji je bio posećeniji nego prošle godine, nastupilo je 2.600 izlagača iz 92 zemlje.

„Zadovoljni smo i organizacijom i postignutim rezultatima. Održali smo više od 10 sastanaka, na obostrano zadovoljstvo. Razgovarali smo sa predstavnicima kompanija iz više zemalja, među kojima i iz Hrvatske, Poljske, Rumunije i Nemačke, a najviše interesovanja pokazali su za našu svežu konzumnu borovnicu, sa zahtevima za otkup celog roda“, kaže Srđan Dakić, vlasnik poljoprivrednog gazdinstva „Sweet Blueberry“.

Nikola Nenadović, direktor ogranka u „Agrouniji“, delu MK Grupe, kaže da je interesovanje vladalo i za jabuke:

„Sajam je bio posećeniji nego predhodne godine, održali smo veliki broj sastanaka sa postojećim, ali i potencijalno novim klijentima. Interesovanja za jabuku iz Srbije postoji, posebno na tržištima Bliskog Istoka i Indije. Nadamo se konkretnim i merljivim rezultatima sa ovogodišnjeg sajma“.

Fruit Logistica je manifestacija koja okuplja proizvođače, uvoznike, izvoznike, trgovce na veliko i malo, stručnjake za pakovanje i rukovanje plodovima, za transport, logistiku i sve druge koji su deo ovog sektora, i nudi vrhunske mogućnosti za umrežavanje i kontakt.

U organizaciji Razvojne agencije Vojvodine, domaći proizvođači nastupali su već četvrti put.

Svi proizvođači iz Vojvodine predstavljeni su u brošuri Vojvodina Region – Fruit Logistica 2023.

Razvojna agencija Vojvodine

Zadovoljni ste sadržajem? Prijavite se za besplatan bilten!