Reklama
  • Hortikultura

Uspešna #HappyHealthyFlovers kampanja

Koliko aktivizam uz pomoć društvenih mreža može doprineti delimičnom olakšanju tegoba pacijenata putem deljenja cvetnih aranžmana pokazala je kampanja #HappyHealthyFlovers

Nakon nekoliko meseci aktivizma International Floriculture Expo uspešno je završio kampanju na društvenim mrežama nazvanu #HappyHealthyFlovers. Cilj je bio promovisanje zdravstvenih prednosti davanja i primanja cveća. Od učesnika je zatraženo da podele sliku cveća na društvenim mrežama i pri tome su koristili haštag #HappyHealthyFlovers. Za svaki post, IFE je donirao cvet bolničkom pacijentu. Ovo je dovelo do isporuke buketa cveća bolničkim pacijentima vrednih hiljade dolara.

2017-HappyHealthyFlovers

IFE je sarađivao sa Flover Bok-om u Maine Medical Centru u Portlandu, SAD, da sastavi bukete koji su uključivali i motivacione poruke a sve u cilju bržeg ozdravljenja pacijenata. Volonteri su tokom nekoliko sedmica isporučivali bukete pacijentima u različitim odeljenjima, uključujući dečiju bolnicu Barbara Buš. Obradovali su pacijente koji su se lečili od karcinoma, posetili su odjeljenje sa starijim pacijentima, kao i  trudnice sa problemima u održavanju trudnoće.

Direktorica IFE događaja, Kristina Salmon, rekla je: "Divno je osećanje da je kampanja podizanja svesti inspirisala cvetnu zajednicu da učestvuje u malom činu ljubaznosti koja je uticala na mnogobrojne pacijente. Snaga davanja cveća je izvanredna i zahvaljujemo svima u hortikulturnom sektoru i šire koji su učestvovali u ovoj kampanji. "

Kampanja podizanja svesti je rezultirala je sa skoro 17.000 utisaka u društvenim mrežama i preko 200 članaka koji promovišu dokazane prednosti davanja i primanja cveća, što potvrđuju studije sa Univerziteta Rutgers i Harvard. IFE ima za cilj da podrži industriju i nastavi da širi svest o prednostima cveća putem godišnjih kampanja donacija kao što su #happihealthiflovers.

O MEĐUNARODNOM FLORICULTURE EKSPO

Međunarodni Floriculture Expo je najveća poslovna i izložba u Severnoj Americi za cvetnu industriju masovnih tržišta, koja objedinjuje maloprodajne kupce, veletrgovce, cvećare, dobavljače, medije, i druge industrijske profesionalce. IFE pruža vodeće obrazovne i mrežne mogućnosti za povezivanje profesionalaca i unapređenje cvetne industrije. Događaj su podržali United FreshTEC i FreshMKT, Global Cold Chain Expo i Smart Food. IFE je osmislio Diversified Communications, globalna međunarodna medijska kompanija koja pruža pristup tržištu, obrazovanju i deljanju informacija putem globalnih, nacionalnih i regionalnih događaja licem u lice, digitalnih proizvoda i publikacija.

Đorđe Simović

Zadovoljni ste sadržajem? Prijavite se za besplatan bilten!